LaitePilates

 

Joseph Pilates työskenteli ennen ensimmäistä maailmansotaa Englannissa mm. opettaen poliiseille itsepuolustustekniikoita. Sodan sytyttyä hänet saksalaisena internoitiin vankileirille, missä hän työskenteli vankisairaalassa. Siellä hän ryhtyi kehittelemään laitteita, joilla myös sänkypotilaat voisivat harjoitella hänen menetelmällään. Vähitellen vuosien aikana hän kehitti laitteesta uusia versioita ja laite otettiin myös vaativampaan käyttöön. Hän havaitsi lopulta laitteen niin monipuoliseksi ja tehokkaaksi harjoitteluvälineeksi, että se sai nimen Reformer.

Pilates laiteharjoittelu sopii erinomaisesti kaikille, koska jokainen harjoitus on ainutkertainen ja treenissä edetään täysin yksilöllisesti jokaisen harjoittelijan omista lähtökohdista ja tavoitteista alkaen. Laiteharjoittelu on oivallinen pilates-mattotreenin täydentäjä ja jo muutaman laiteharjoittelukerran jälkeen voi havaita muutoksen mattotreenissä. Keho on vahvempi, herkempi ja tuloksia todella havaitsee laiteharjoittelun ansiosta.

Käytämme pilateslaitteita myös fysioterapiassa yksilöllisen teraputtisen harjoittelun välineinä sillä laitteiden ansiosta myös terapeuttiseen harjoitteluun saadaan lisää tarkkuutta ja laadukkaita harjoitteita.

 

Pilates Reformer   
     
Pilates Tower/Cadillac
     
Pilates Reformerilla harjoitellaan aivan samojen perusajatusten mukaan kuin matollakin mutta treeniin saadaan vielä paljon lisää variaatioita, ulottuvuuksia ja haastetta kuin perinteisessä mattoharjoittelussa. Harjoittelua voidaan ohjata vielä yksilöllisemmäksi, tarkemmaksi ja monipuolisemmaksi vaikkapa tietyn urheilulajin vaatimuksia vastaamaan. Laitteen keskellä kevyesti liikkuva kelkka haastaa kehon hallintaa aivan
uusiin ulottuvuuksiin ja jousilla voidaan säätää harjoituksen raskautta tai hallinnan haastetta niin, että puhutaan jo todellisesta voimaharjoittelusta!
  Pilates Tower/Cadillac tehostaa selkärangan liikkuvuusharjoittelua ohjaamalla ja avustamalla harjoitteita aivan ainutlaatuisella tavalla. Kiinteä alusta sekä puomi, trapetsit ja vastusjouset mahdollistavat epäsymmetristen liikkeiden  tekemisen ja tukevat liikkeen hallintaa. Tower/Cadillacilla jokainen voi löytää aivan uusia puolia kehostaan ja onnistua liikkeissä, jotka tuntuvat perinteisessä harjoittelussa kaukaisilta haaveilta tai ylitsepääsemättömän raskailta suorittaa.
     

 

Pilates MVe chair   Pilates MVe chair on nykyaikaistettu versio Joseph Pilateksen kehittämästä Wunda Chair:sta. Tällä 'ihmetuolilla' harjoittelun mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Istuen tehtävät harjoitukset tuovat treenin suoraan arjen toiminnallisuuteen ja laitteella voi haastaa niin kehon hallintaa, voimaa kuin liikkuvuuttakin. MVe chairilla harjoiteltaessa tukipinta on yleensä melko pieni, mikä lisää edelleen vartalon hallinnan haastetta ja mielenkiintoa harjoitteluun. Onnistunut suoritus tuo voittajafiilikset!
     

 

Laiteharjoittelu yksilöllisesti tai pienryhmässä

BodyGuide Health Studiolla voit harjoitella pilateslaitteilla joko aivan yksilöllisesti ohjattuna, ystäväsi kanssa duotreeninä tai vaihtoehtoisesti itse kokoamassasi pienryhmässä. Yksilöllinen ohjaus on suositeltavinta aivan aloittelijoille tai jos Sinulla on tuki-ja liikuntaelimistön vaivoja koska silloin keskitymme vain Sinun liikkeeseesi ja onnistumiseesi ja harjoittelu on turvallista ja tehokasta. Duotreeni tai pienryhmäharjoittelu sopii aiemmin harjoitelleille ja siinä saat oman huipputehokkaan treenin lisäksi hyvän fiiliksen yhdessä toisten kanssa treenaamisesta.

 

» Tutustu kurssitarjontaamme

 

 


"Mielestäni laiteharjoittelu tarjoaa aktiiviurheilijalle keinon yhtälailla lajisuorituksen parantamiseen kuin lajiharjoittelun yksipuolistaman kehon yleisen lihastasapainon ja hermotuksen säilyttämiseen. Tällä salilla osaamista löytyy ja rauhallisen miellyttävä tunnelma ja hyvällä maulla luotu ympäristö houkuttelevat palaamaan."

Kreu Maisniemi, lääkäri, aktiivipyöräilijä